Навиците от 90-те, които ми липсват днес

Съвременното развитие на технологиите и постоянното внедряване на всякакви иновации в ежедневието ни неизменно носи ползи. Не твърдя, че не е така. И на мен ми харесва да имам постоянен достъп до Интернет през телефона си, удобни са всички възможности, които ни предлагат смартфоните. Много и различни кухненски уреди също намират все по-широко приложение в ежедневната ни дейност. Мога да изброявам разни предимства на съвремието надълго и нашироко, но днес се чувствам някак си носталгично и затова ще ви върна 20-30 години назад. Спомняте ли си онези дребни навици, които притежавахме тогава и за които въобще или много рядко се сещаме днес. Ето някои от тях…

Някога, когато никой от нас не носеше телефон в задния си джоб, си уговаряхме срещи от предния или по-предния ден за днешния и закъснявахме за тях без да си звъним. Беше съвсем нормално да чакаш по 5-10-15 мин., за да дойде твоят приятел или познат на уреченото място в конкретния час.

il_570xN.444419771_57orКогато телефонът у дома звъннеше, някой винаги тичаше към коридора, за да вдигне слушалката, след което се провикваше и казваше кого търсят. За да говориш по телефона, беше длъжен ти да отидеш при него, а не той да е винаги с теб.

Дебнехме любимите предавания по телевизията и се събирахме цялото семейство, за да ги гледаме. Сега имаме възможност да връщаме предаванията назад и съм съгласна, че това е удобно. Много често обаче филмите и сериалите, които се излъчват, се повтарят и вече сме ги гледали. Затова прибягваме до компютъра, от който е лесно да си свалиш точно това, което ти се гледа в момента, но е много по-трудно да седнем да гледаме нещо заедно.

Децата излизаха повече навън, играеха си, викаха си един на друг под терасите или просто звъняха на вратата и те поглеждаха умолително с думите “Еди-кой-си може ли да слезе да си играе с нас?”

Много други неща също са се променили оттогава насам, но тези са, които ми липсват най-много. А на вас?

Навиците от 90-те, които ми липсват днес
Rate this post

Google+ Comments

One Reply to “Навиците от 90-те, които ми липсват днес”

  1. Ооо, аз си спомнят за култовия сериал Туин Пийкс, който се събирахме да гледаме. Мен хем много ме беше страх, хем не исках да пропусна нещо любопитно 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *