Новинки

Детските центрове

Всички родители, които отглеждат децата си сами, без помощ от баби, дядовци, лели или други роднини, знаят, че във възрастта, когато все още не могат да бъдат оставяни сами, без контрол, това определено поставя доста ограничения пред социалните им контакти. Да си го кажем популярно и разбираемо – не може да отидеш спокойно на ресторант с приятели. За да го направиш, има два варианта – или да търсиш услугите на агенции, които предлагат почасово гледане, или да вземеш малчугана със себе си, което означава да тичаш постоянно след него и да не може да се отпуснеш и да побъбриш необезпокоявано.

centroveЕ, преди дни ми се обади приятелка, която има тригодишен син и се справя сама с отглеждането му, да излезем на обяд и да се видим. Била намерила ресторант, към който действа и детски център, щяла да остави детето там и докато то си играе, ние да се видим на спокойствие. Подходих малко скептично – викам си: какво пък толкова интересно ще предложат в тоя център, че детето няма да се сети два часа за майка си.

Отидохме, поръчахме си, след което тя заведе сина си в стаята за занимания. Върна се с една телефонна слушалка – дали й я, да й се обадят, в случай че има проблем, а на детето залепили стикер с името му и номера на слушалката.

Заприказвахме се, отдавна не се бяхме виждали и имаше много да си говорим. И така неусетно минали три часа и дошло време за тръгване. Отиде тя да си прибере детето – води го разплакано, иска да се връща пак при игрите. Оказа се, че освен играчки, пързалки и прочие развлечения, в детския център имало и аниматори, които се грижели за това малките им клиенти да не скучаят, а родителите им да си починат малко от грижите по тях. Също и че когато си клиент на ресторанта и направиш определена сметка, престоят на малчуганите е безплатен.

Споделям тази случка не за друго, а защото съм сигурна, че много родители имат проблеми с това на кого да оставят детето си. Да знаят, че със сигурност и в техния град има и такъв вариант – просто трябва да го потърсят.

 

Google+ Comments

Back To Top