Новинки

Комуникацията

Комуникацията - важен фактор за разбирателствоМисля, че комуникацията между членовете на една връзка, без значение дали имат брак или живеят на семейни начала, е едно от най-важните неща за нормалното им съжителство. Изгуби ли се тази комуникация, връзката може да претърпи доста сериозни поражения, защото тогава и двамата трябва да направят компромиси и да се опитат да подобрят общуването по между си. А това почти никога не е лесна задача. Трябва да се изходи от първоизточника на проблема.
За мен не би било нормално, ако, например, през целия ден с мъжа ми не си говорим. Винаги се намира тема за разговор и то без да се напрягаме за това. Също така много е важно според мен ако се започне някакъв спор или по-сериозен скандал как реагират и двамата. Скандали има във всяка една връзка и това е съвсем нормално. Смятам, че място за сърдене няма, или ако има то трябва да е за кратко и да е единствено с цел да покаже, че единия наистина е прекалил. Не виждам смисъл това сърдене да продължава цял ден или повече. Крайния резултат винаги е един и същ – сдобряване, всичко останало е загуба на време, пък и не сме деца вече и трябва да разсъждаваме като зрели хора.
Откритостта е също много важна черта. Мъжете не винаги се досещат какво ни се върти на нас – жените в главата, така че е добре да споделяме малко повече отколкото ни се иска. Намеците също не са стихията на мъжете и често се налага да им се говори директно, за да разберат какво искате да кажете.

Google+ Comments

Back To Top