Новинки

Организационни съвети за зимния празничен сезон

Коледа и Нова година съвсем скоро ще почукат на вратата. А вие ще ги поканите ли в един добре подреден и красиво украсен дом? Ами. да се залавяме за работа тогава. Тъй като Коледа е семеен празник, най-вероятно ще посрещате гости, така че атмосферата трябва да е топла, уютна и приветлива. Нова година пък е време за ново начало, равносметка и нови цели.

festive-christmas-home-decorating-ideasНека започнем с правенето на списъци – това е начинът да останете организирани. Запишете всичко, което трябва да свършите, свързано с покупки, идеи за украса, подаръци на близки. Може да направите няколко списъка даже. Дори да имате добра памет по празниците се събират толкова много задължения и затова е по-добре да имате всичко черно на бяло.

Не се опитвайте да свършите всичко сами, а разпределете задачите между останалите членове на семейството. Покрай зимния празничен сезон наистина има какво да се върши като почистване, пазаруване, закачане на лампички, украсяване на елхата, опаковане на подаръци, приготвяне на традиционни ястия и сладки… Една празнична вечеря за всички роднини изисква много предварителни приготовления и то не само с готвене, а и с покупка на подаръци и надписване на картички. Мъжът у дома може да купи продукти за вечерята сам, но с предварително подготвен списък. Също така да закачи лампичките и да помогне с почистването. Подаръците и готвенето са женската част от работата, но всички заедно може ще украсите елхата.

Ето така с общи усилия ще създадете една празнична атмосфера за себе си и за гостите, които ще посрещнете с усмивка и в уютен, красив и топъл дом.

Google+ Comments

Back To Top