Семейно

Пазарувай безопасно за Коледа

В нашето семейство започваме да мислим за коледни подаръци още през ноември. Причината не е, че празничният дух ни обзема прекалено рано, а просто по този начин изчисляваме правилно бюджетните средства. Предполагам, че ние не сме единствени в това ранно начинание и затова искам да споделя с вас няколко основни съвета за безопасно пазаруване.

Ако сте решили да посещавате физически магазини, и в частност моловете, то бъдете изключително внимателни за вещите си. В момента търговските центрове не са толкова препълнени с хора, но през почивните дни или след 18:00 часа тяхната бройка значително нараства. Заедно с мирните потребители, се навъртат и такива, които не са дошли да купуват, а да прибират чуждото. Разсеяни в избора, често се отплесваме и не усещаме как изчесва портфейла ни или чанта с някоя покупка.

Когато сте в подобни магазини, просто изберете удобна малка чанта с цип или друг вид сигурно закопчаване и винаги я носете пред себе си. Не поставяйте нищо в джобовете си и не дръжте в ръка телефона.

За феновете на онлайн пазаруването, ще кажа, че трябва да бъдат изключително бдителни, защото бързо сметката им може да се окаже изпразнена. За да не се случи това, първо проверявайте обстойно сайта, от който желаете да пазарувате. Проучете го и вижте как стоят нещата със замяна и връщане на стока и пари. Не позволявайте плащане, ако от вас се изискват лични данни, различни от тези на картата ви. Не се подлъгвайте, ако ви препраща в друга платформа или чрез трети лица.

Интернет е голям и опасности дебнат отвсякъде. Ниските цени обикновено са най-сигурният знак, че сайтът не е реален. Опитвайте се да спазвате тези изключително прости правила, за да не помрачите своето настроение и това на семейството си.

Google+ Comments

Back To Top