Новинки

Помагате ли на хората в нужда?

helpПочти всеки ден се натъкваме на някой по улицата, който има нужда от помощ. Откликваме ли? Държим ли се човечно към нуждаещите се или ги подминаваме? За съжаление, повечето от нас правят второто. Не казвам, че всички трябва да са самаряни, но ако на повече от нас ни пука, можем да ограничим страданието и да подобрим живота на много хора, сред които и деца.

Не е лесно да си с голямо сърце! И е огромна отговорност, разбира се. У нас имаме примери за герои и добри личности, които въпреки всичко не се отказват от любовта си към хората, а я подкрепят. Наскоро дочух за една такава личност – Ива Механджийска, моделът, която премина през соите лични премеждия и реши да основе фондация с която да помага на изоставени деца, болни и крайнонуждаещи се. Фондацията й се нарича „Аз съм“ и вече е осъществила първата си кампания – „Аз съм с теб на Коледа“, под формата на благотворителен търг. Тя е получила подкрепата на много известни личности като Мисис България Александра Феодорова и Мисис Вселена Елеонора Манчева, певицата Камелия Воче, Светльо Кантарджиев и други. Някои от присъствалите на търга са дарили свои предмети – като Диляна Попова, Деси Банова и др., а останалите са наддавали за тях. Събраните средства са били използвани, за да се покрият нуждите на децата в четири дома за изоставени деца, да им се организира вечеря, и да им се подарят подаръци.  Дейността на Механджийска е чисто и просто похвална!

Не може в България семейства с две деца да живеят с 80лв. на месец. Не може в домовете за изоставени деца да няма условия за нормален живот. За съжаление обаче, това е реалността на места в страната ни. И само от нашите общи усилия зависи да променим това.  Затова – интересувайте се и помагайте с каквото можете – дрешки, пари или дори отделеното ви време – каквото и да е, е много повече от нищо.

Google+ Comments

Back To Top