Новинки

Правилното пазаруване за дома

След поредния скандал за изкуственото завишение цените на хранителните стоки, се появи предложение за въвеждането на таван на цените. Това колкото е добре за потребителите, толкова е и зле за бизнеса. Но аз няма да навлизам в тази тема, а ще ви дам добра алтернатива. Тя е как да пазарувате разумно за дома, въпреки стойността на продуктите.

Планирайте предварително: Планирането е ключово за ефективното пазаруване. Съставете списък с продуктите, които ви трябват и ги подредете по категории, за да можете да намерите всичко лесно. Това ще ви помогне да не забравите нищо и да не купите ненужни неща.

Пазарувайте един път на седмица: Максимата е по-рядко посещение в магазина, но купуване на повече. Това ще ви спести време и пари, тъй като ще можете да вземете продукти на по-добра цена в по-големи количества.

Избягвайте да пазарувате гладни: Ако отидете на пазар гладни, вероятността да купите ненужни и скъпи храни е голяма.

Проверете цените: Проверете цените на продуктите в различни магазини, за да видите къде е най-изгодно. Понякога отнема време, но пък си струва това проучване.

Купувайте в големи количества: Когато купувате продукти, които могат да бъдат съхранявани за дълго време, като например тестени изделия, брашно или захар, купете ги в големи количества, за да са на по-добра цена.

Купувайте сезонни плодове и зеленчуци: Те са по-евтини и са с по-добро качество, защото са свежи и често са набавени от местните производители.

Google+ Comments

Back To Top