Новинки

Да поиграем заедно

Семейните игри са много приятно занимание и често сплотяват фамилиите. Има редица настолни игри, които могат да запълнят студените есенни и зимни недели, когато времето със сигурност не е подходящо за разходки сред природата или игра навън. Ето нашите предпочитания:

Скрабъл

Идеална семейна игра, която не само забавлява, но и развива мисленето и правописа на участниците в нея. Подходяща е за почти всяка възраст над 12 и е идеален начин да запълните неделния следобед като се забавлявате и в същото време си раздвижите малко мозъка.

Катан

Това е настолна семейна игра-стратегия, която е изключително забавна, но в същото време трябва да впрегнете и мисълта си, за да съумеете да победите противниците си. Времето минава неусетно, докато играете на тази игра.

Диксит

Още една съвременна настолна игра, свързана с асоциативното мислене, която ще ви забавлява и ще ви кара да мислите по съвсем различен начин от своя собствен. Интересна, креативна и завладяваща.

Дженга

Всъщност това е игра за пиене, но може и да не се консумира алкохол докато се играе. Просто трябва да имате стабилна ръка и да разбирате малко от физика… или поне от законът за гравитацията. Стабилна ръка, равновесие и много усмивки.

Монополи

Да, класическото Монополи не може да отстъпи от традиционните семейни настолни игри в продължение на десетилетия и все още е много интересна и изпълнена с емоции. Развива много качества в играчите и може би най-важното – да умеят да губят.

Домино

Да, точно така – класическото домино е един прекрасен избор за настолна игра, която е забавна, интересна и става да се играе от всеки член на семейството.

Табла

С таблата навлизаме в по-сериозните игри, където ако знаете и трите вида игри не само ще се забавлявате с някой член на вашето семейство, но и ще размърдате стабилно сивото си вещество.

Шах

Шахът определено не е за всеки. Но тези, които могат да го играят изпитват блажено удоволствие, когато го правят. Той е може би кралят на стратегическите игри с хиляди вариации и ходове, атаки и защити…

Бонусът днес е не точно настолна игра, но винаги актуалната – асоциации. Има редица варианти на тази игра, можете да си я разнообразите както ви харесва и винаги е много забавно.

 

Google+ Comments

Back To Top