Новинки

Мисията да бъдеш полезен – адвокат Янко Янев

Адвокат Янко Янев започва своята юридическа практика през 2001-а година и до днес се е доказал като един от честните, висококвалифицирани професионалисти, които упражняват професията си, водени от по-висша цел от славата и парите.

Всъщност общото мнение за адвокатите никога не е било положително. Даже бих казала, че преобладава отрицателното такова. И това не е поради друга причина, а поради схващането, че човек за да упражнява тази професия, трябва да притежава определен набор от качества на характера си, които го отличават от множеството. И по-точно да умее да се откъсва от предразсъдъците си и да гледа на всеки клиент като на невинен (до доказване на противното), да може да се абстрахира от чисто човешките фактори и да борави единствено и само с фактите и доказателствата.

Но действителността е много различна от всеобщото схващане. На практика всеки адвокат, особено тези, които имат собствена практика като адвокат Янко Янев, имат свободата да избират направлението, в което искат да практикуват и да се развиват. Човешкият фактор е трудно да бъде избегнат, а удовлетворението от това, че си помогнал за разрешаването на определен проблем, е по-силно дори от всичко останало.

Адвокат Янко Янев е роден през 1974-а година в град Хасково. Завършва висше образование със степен магистър по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Стажът си изкарва в София, а през 2001-а година започва адвокатската му практика в голямо адвокатско дружество. Няколко години по-късно разкрива самостоятелната си практика, а към екипа му се присъединяват професионалисти с дългогодишен опит в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти. Със застрахователни казуси започва да се занимава по-усърдно след като през 2008-а година претърпява пътен инцидент, след който едва не остава парализиран. След като се сблъсква от първо лице със сериозната бюрократична машина, проблемите със здравеопазването и множеството недомислици, започва своята лична борба. Възстановява се успешно от травмите си, а година след инцидента учредява фондация в помощ на пострадалите при катастрофи, като им осигурява безплатна правна консултация за техния индивидуален случай.

Дали хора като адвокат Янко Янев са рядкост или не, не се ангажирам да коментирам. Но истината е, че не можем да категоризираме хората в дадена професионална група. Във всяка една общност съществуват различни хора, които се водят в лично и професионално направление според своите собствени разбирания за живота и начина, по който трябва да се случват нещата в техните професии. Работят с хъс, отдаденост, професионализъм, съвест и човечност.

Google+ Comments

Back To Top