Новинки

Астрология за напреднали

Забелязали сте сигурно как някои хора винаги питат коя зодия сме. И когато научат започват да редят една камара характеристики за личността ни, които не винаги се припокриват с нашата същност. А не стига всичко останало, ами след това се започва едно постоянно натякване за това какви сме според зодията и как би трябвало да постъпим, за да се пишем в характеристиката на съответния знак.

Голяма част от по-интелигентните хора… (по-скоро тези, които се смятат за такива, защото упражняват някоя професия свързана с IT) отричат напълно подобен тип неща като астрологията, психологията и всякакви там „въздушни„ науки, които не могат да намерят цифрово изражение на твърденията си.

Еми трябва да ги разочаровам, защото на практика астрологията борави с много цифри и стойности, като се базира на разположението на планетите, астрономията и доста други науки. Но нека бъдем снизходителни, към колегите в IT индустрията, които са свикнали да се възприемат като най-интелигентната част от обществото, без да осъзнават, че подценяването на нещо, което не разбират е достатъчно смешно.

Но истината е, че дори тези, които се занимават с астрология не я разбират особено. И това е най-смешната част. Защото не може да се твърди, че хората се делят само на 12 групи. Че има само 12 вида характер или ако тръгнем да смятаме асценденти, луни и какво беше още там, комбинациите ще станат не повече от няколко хиляди. И това как си отгледан, възпитан и израснал, как реагираш на света около теб и как той ти е повлиял, няма абсолютно никакво значение. Ти, като човек, зависиш от това в кой месец си се родил и точка.

Поради тази причина се питам, защо не се родих на Луната? Така Земята щеше да оказва особена роля в изграждането на моя характер пък и щях да си правя по цял ден каквото си искам, щото щях да съм единственото лунно бебе и нямаше да трябва да се съобразявам с още няколко милиарда души, които се чудят дали достатъчно добре се вписват в характеристиките на своята зодия, или трябва да поработят още малко върху характера си.

Google+ Comments

Back To Top