Новинки

Дългите командировки сплотяват семейството

Когато си влюбен всичко ти изглежда страхотно, когато си с любимия човек. Когато заживеете заедно е вълнуващо. Когато се ожените – смятате, че летите в облаците. Първото дете носи неземна радост. И така година след година, година след година. Постепенно опознавате до болка човека, с когото споделяте едно жилище, една трапеза, едно легло. Понякога любовта се превръща просто в привързаност и приятелство и тръпката изчезва някъде, неизвестно къде. Знаете, че не можете да живеете без другия, но просто не го желаете както в първите години. Свикнали сте с него, знаете, че няма да си тръгне и донякъде приемате връзката ви за даденост.

new hope kiss homecomingНо всичко това се променя, когато пред вас застане дългата служебна командировка или партньорът ви като цяло ще трябва за известно време да поработи в друг град или държава.

Вижданията стават по-редки, усещате празнота в дома си. Както сте свикнали да споделяте всичко, сега го/я няма за вечеря да ви изслуша, не е до вас да ви пази от кошмари. Усещате липсата му/й и когато след едномесечна раздяла застане на прага на дома ви, разтърсваща тръпка преминава през тялото ви и осъзнавате, че се чувствате като тинейджъри.

Именно кратките или по-дългите раздели укрепват връзките. Те връщат емоцията, чувството на загуба, което е чудесен афродизиак, когато сте в по-напреднала възраст. В такива моменти разбирате, че обичате с цялото сърце и душа.

След разделите винаги се разбирате по-добре, карате се по-малко, по-сплотени и по-склонни да пренебрегвате досадните навици на половинката ви, като това да се изтегне на дивана пред мача и да ви остави всички домакински задължения (мъж) или да върви все след вас с парцала и да ви прави забележки къде си слагате чорапите или събувате обувките (жена).

Google+ Comments

Back To Top