Новинки

Живот без интернет. Съществува ли все още?

Колко бързо се променя животът, а? Сякаш вчера бяхме деца, викахме си под терасите, говорехме по стационарни телефони, усуквахме кабелите им около пръстите си и набирахме числата по онзи старомоден въртелив начин, вместо с натискане на копчета или докосване на дисплей.

А сега? Сега си пращаме съобщения през телефоните, пишем си онлайн, получаваме електронни писма, споделяме си какво ли не и не можем да си представим живота ни да протече по друг начин. Не ни се мисли какво би било ежедневие, в което изведнъж достъпът ни до Интернет да секне. Разбира се, всеки от нас има и моменти, в които му се иска да си изключи компютъра, да си спре телефона и да се усамоти на някое самотно място, далеч от цивилизацията. Колко време обаче ще продължи това усамотение? Ден? Може би два? Най-много три… След това, като се наспите хубаво, съберете мислите си и си отпочинете, ще започнете да нервничите. Изведнъж животът без Интернет ще ви се стори скучен, безинтересен и самотен. А представяте ли си какво е да не познавате друго ежедневие освен това, в facebook-woman-2-1_2507268bкоето онлайн съществуването неизменно върви с физическото. Така растат днешните деца – повече онлайн и по-малко офлайн. Какво ли би било за тях изведнъж да заживеят в свят без Интернет достъп… Страх ме е да си помисля.

Дори по-възрастните хора, които до скоро не са познавали силата на Интернет вече са склонни да се пристрастяват. Веднъж научиш ли безмерните онлайн тайни, става по-трудно да придобиеш умението да им устояваш. Пристрастяваш се…

Животът без Интернет съществува все още в някои по-закътани селца, където населението е предимно застаряващо, но това само доказва, че подобен начин на съществуване е на изчезване, каквито са и хората извън Интернет обществото.

Google+ Comments

Back To Top