Новинки

Някои филми са задължителни

За да откриете широкия свят на изкуствата на своите деца е хубаво да започнете от ранна детска възраст. Списъкът с нещата, които ще им покажете или пуснете да слушат или гледат, зависи, разбира се, и от вашите лични предпочитания. Със сигурност едва ли бихте пускали на детето си чалга, при положение, че слушате рок.

Друго важно нещо е да съобразите показвания материал с възрастта на детето си. То трябва да е в подходяща възраст, за да успее да разбере и възприеме смисъла на изображението. Но като цяло ако си падате по изкуството във всичките му форми и гледате филми не само за забавление, а ги разглеждате като произведение на изкуството, то със сигурност не трябва да пропускате тези филми. А когато решите, че са подходящи за вашите деца – да ги гледате отново заедно с тях.

Подбрали сме списък от филми, отличаващи се с невероятна актьорска игра, операторско майсторство и невероятна режисура.

5. Кръстникът. Трилогия, която е класика и то не само защото някой критик е казал така. Изключителна гангстерска драма, която се чете като учебник от всички привърженици на този жанр. Многоластови персонажи с изключителна актьорска игра, разказващ за семейството, ценностите, цената на живота и смъртта.

 

4. Моите боровинкови нощи. Това е прекрасен, от чисто визуална гледна точка, филм, който засяга темата за човешките взаимоотношения. По сценарии и режисура на Уонг Кар Уай, първообразът на филма е късометражен филм на китайски език. Невероятен актьорски състав в лицето на Натали Портман, Рейчъл Уайз, Джъд Лоу, Нора Джоунс, Дейвид Стратърн. Филмът е нежен и с внимание към визуалните детайли, което е типично като цяло за китайската култура.

3. Момичето на моста. Френски, черно-бял, прекрасен. Само тези три думи са достатъчни да опишат този филм. Любовна драма, без капчица сладникавост. Невероятно операторско майсторство и избор на изразни средства.

2. Блясъкът на чистия ум. В този филм можете да гледате една от малкото драматични и сериозни роли на Джим Кери. Филмът разказва за връзката, съкрушителният й край и желанието и нежеланието на един човек да помни другия.

1. Бърдмен. От къде да започна да говоря за Бърдмен. Дълги, почти сурови кадри. Вътрешни монолози и вътрешна борба. Сблъсък на его, опиянение от славата и безпощадната забрава на публиката. Абстракция и реалност, толкова умело пресъздадени от режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту, в такава ужасяваща симбиоза, че човек се губи в терзанията на главния герой, роля, изпълнявана от Майкъл Кийтън.

Google+ Comments

Back To Top