Новинки

Ние купуваме от фирмата на Васил Лазаров Вивекта

Да готвиш всеки ден за семейството си не е никак лека задача, особено когато имаш и деца у дома. Трябва да си креативен, разнообразен и внимателен с вкусовите предпочитания на всеки. Аз обаче имам своята малка тайна – купувам от замразените зеленчуци на Aretol, които у нас се предлагат от фирмата на Васил Лазаров Вивекта. С тях готвя бързо, храната е свежа и някак си винаги бива изядена.

Предлагат огромно разнообразие, сред което да избирате. Като започнем от грах, броколи, зелен фасул и карфиол и минем през миксовете за супи, гювеч, руска салата, хавай, президент и други.

Като всяка майка и аз знам колко е важно децата да консумират плодове и зеленчуци редовно, а борбата в тази насока не винаги е лека. Да не говорим, че има продукти като карфиола например, които не се намират пресни извън сезона си. В такива моменти благодаря на Васил Лазаров и Вивекта БГ, защото именно карфиолът е Нещото с главно „Н“, което моето дете обича. И по непонятна за мен причина откакто видя опаковката на Aretol за първи път у нас, не признава друг вид карфиол освен техния. Добре, че този е наистина добър и нямам никакви поводи за притеснение, когато го избирам сред другите марки на пазара. Но да си кажа честно чудя се на детето си и ми се иска да знам какви мисли се въртят в малката му главичка… Откакто разбрах, че всичко било заради опаковката, започнах да му говоря и за другите зеленчуци на Aretol, като му ги соча в магазина: Ето виж тук, зеленото близначе на карфиола е броколито. Хайде да опитаме и него! А ето тук е друго зелено приятелче на карфиола – граха. Искаш ли да ти направя пюренце от него?

И така… До какви ли не средства прибягва една майка, за да накара детето си да яде зеленчуци!? Пюрирането на лука в манджите е съвсем друга тема, а криенето на чесъна си е майсторски занаят. За него ще ви разкажа някой друг път.

Искам да се обърна също към майките, които имат съмнения относно замразените зеленчуци. Не се притеснявайте, това не са полуфабрикати и с чиста съвест можете да ги поднесете на детето си. Процесът на шоково замразяване запазва както свежестта, така и полезните качества на продуктите. Захраните ли веднъж детето си с всички видове храни, можете спокойно да му готвите със замразени моркови, броколи, грах и каквото друго прецените. Единственото, за което е нужно да внимавате, е пакетът да не се размрази преди да го приберете в собствената си камера. Повторното замразяване не е препоръчително.

Google+ Comments

Back To Top