Новинки

За да има разбирателство у дома

Никак не е лесно да живееш с друг човек. Само тези, които са го изпитвали на собствен гръб, знаят за какво говоря. Постигането на идилия, разбирателство и успешно съжителство е процес, чийто успех се постига в течение на времето. Едва ли има двойка, която още от момента на съвместното си съжителство да е белязала успех. Всъщност може и да има, но дори тези, които са привидно перфектни, рано или късно изпадат в незавидно положение. За да преодолеете различията си по-лесно, нека ви дам три съвета. Вярвам, че ще са ви от полза, ако се вслушате в тях.

334Компромиси. Неизбежно е всеки член на семейството ви да прави компромиси от време на време. Те са напълно нормални и здравословни, стига да са двустранни и разделени приблизително по равно. Щастието на единия не бива да е непрестанно за сметка щастието на другия.

Съобразителност. Съобразителността е важна, когато сте на различни етапи от живота си или ежедневието ви протича по-различно от това на половинката ви. Все някога ще се случи единият от вас да е безработен, а другият – не. В такъв момент съобразете се с факта, че е нормално работещият да е по-изморен, изтощен и да се нуждае от почивка. Нека другият член на семейството (или двойката) се постарае да направи нещо вкусно за хапване, да изчисти и т.н. Тези „малки“ неща винаги се забелязват и биват оценени от противоположната страна.

Успешно решение. Няма начин все някога да не завържете спор за щяло или нещяло. Може да е разногласието какво да гледате по телевизията, дали да вечерята у дома или навън, дали да се видите с приятели, или да си останете вкъщи и какво ли още не. Винаги се стремете да търсите успешно решение на ситуацията. Ако се налага, купете си втори телевизор, за да може всеки от вас да гледа, каквото желае. Ако трябва днес хапнете нещо навън, а утре си сгответе. Поканете приятелите на гости, за да сте хем у дома, хем да се видите с тях.

Google+ Comments

Back To Top