Новинки

Семейни неволи

Казват, че финансовите проблеми могат да се превърнат в ябълка на раздора за всяко семейство. Уви, така е – всеки знае поговорката: Когато бедността влиза през вратата, любовта излиза през прозореца.

FamilyBudgetПоддържането на семейния бюджет е от изключителна важност. Всъщност може да се каже, че това е една от най-страшните стъпки за преодоляване, когато двама се събират да живеят. Понякога единият може да харчи повече от  другия и това да се превърне в камъчето, което да преобърне каруцата на отношенията им. Лично аз смятам, че тази е причината много млади хора да се притесняват от момента, в който ще съжителстват с някого.

При нас проблемът с финансите не е бил много силно изразен, но определено сме имали множество трудни моменти. Последната неволя, която ни сполетя, бе покрай изплащането на заема, който бяхме взели, за да обзаведем детската стая. Покрай подготовката на децата за първия учебен ден, съвсем ни се преобърнаха сметките. Решихме, че ако не платим вноската един месец няма да е кой знае какъв проблем. На следващия напълно изключихме, а и разходите покрай някои домашни ремонтни дейности източиха спестяванията ни до последната стотинка. И ето, че в един хубав момент ни се обадиха по телефона да ни напомнят, че дължим пари.

Но ако е писано нещата да вървят добре, то ще стане. По този конкретен проблем с нас се свързаха преди седмица от колекторската агенция ЕОС Сървисис.

Първоначалното притеснение от думичката „колекторска”, бързо изчезна, след като поговорихме с учтива служителка, която ни помогна в изготвянето на индивидуален план за разсрочено погасяване на дълга. Сега можем да спим спокойно, тъй като и на двамата ни олекна. Бих допълнила, че камък ми падна от сърцето и в още едно отношение. Преди плащахме в края на месеца, точно преди да получим заплата, което доста утежняваше сметките ни. Сега плащането е съобразено с датата на доходите ни, което ни помага да си направим предварителен разчет и да не харчим повече, отколкото ситуацията ни позволява.

Драги семейства, читатели на семейния ни блог, когато имате финансови проблеми разрешението може да е съвсем близо до вас, стига да мислите позитивно и да не се оставите неволите да ви надвият. Ако институцията, към която сте длъжник, пък работи с ЕОС Сървисис, то знайте, че няма по-сигурна гаранция, че проблемите ви ще намерят възможно най-доброто решение. Както се казва в още една много хубава поговорка: Не питай старило, питай патило…

Google+ Comments

Back To Top