Новинки

Пазарувате ли групово?

Необходимо ли е да уточняваме какво се има предвид под групово пазаруване. Едва ли е останал човек в България, който да не се е възползвал или поне да не е чувал за сайтове като грабо, колектива, всички оферти и т.н. Те набраха взривоопасна популярност в последно време и продължават да се развиват. Идеята при тези сайтове е, че се пускат различни стоки и услуги на изгодни цени, но е необходимо определен брой хора да си закупят от дадения ваучер, за да бъде той валиден. За последното обаче мисля, че постепенно отпада и сега е в сила най-вече за екскурзии.

Нароиха се все повече знайни и незнайни сайтове за групово пазарувана и именно заради тях е необходимо да действаме внимателно. Нека тук и сега натиснем копчето на вътрешната си аларма за самозащита. По мое мнение колкото е по-непознат един сайт, толкова по-рисковано е да пазарувате от него. Рискувате да ви измамят и дори да закупите ваучер за фирма, която не съществува. Личният ми съвет е преди да предплатите 20 лв. за професионално подстригване с боядисване на косата, първо, да проверите салона, от чието име е пусната обявата. Просто напишете името му в Google и вижте какви резултати ще се появят. В повечето случаи това е напълно достатъчно, за да се ориентирате.

group-buying-joyoung-soy-milk-makerПо принцип си струва да пазарувате групово и отстъпките се усещат, не са просто прах в очите. Изгодно е за вас, изгодно е и за фирмите, защото за някои компании подобни практики се явяват добра рекламна стратегия. Достигат до определен брой нови клиенти, които трудно ще привлекат иначе, и същевременно си осигуряват работа, което е добре дошло в по-слаби сезони. Компаниите, които не предлагат услуги, а търгуват – си гарантират продажби. Във всеки случай фирмите не работят с големи печалби, а по-скоро за имидж, което означава, че е в техен интерес да предлагат също така качество. В противен случай спечелените клиенти няма да се върнат повторно.

Google+ Comments

Back To Top