Новинки

Кога децата посягат към гардероба на родителите си?

moms-clothesИдва един момент, в който просто не можете да опазите гардероба си от набезите на детето си. Момче или момиче, израства малко и започва да се оглежда и отмъква от дрехите ви, докато ви няма.

Момичетата са много чувствителни по отношение роклите и шаловете, когато миришат на парфюм и особено, когато са от фини тъкани. Те от малки осъзнават, че майка им е хубава млада жена, която е голяма и може да прави всичко. Възхищават й се, искат да приличат на нея. Освен това всички красиви лица, който я заобикалят от вестници и списания приличат досущ на мамините. А малката иска да бъде красива и голяма, затова посяга към бляскавите гривни и обеци, обува обувките и намазва цялото си лице с гримове.

Daddys-ClothesМомчетата започват да посягат към ризите, коланите, шапките и обувките на бащите си, едва когато хормоните им се разбъркват и желаят да имат мъжкарско излъчване, а не момчешко. Преди това дебнат за машинката за бръснене, горнището на анцуга, ръкавиците за спорт или фитнес и други аксесоари.

При всички случаи момичетата и момчетата още от малки мечтаят да бъдат значими и да се справят с всичко като своя кумир – в случая майката или бащата. В основата на това е желанието за подражание. В тази крепка възраст, когато сина или дъщеря ви започват да намират себе си и да изграждат вкусовете и визията си, вие трябва да сте много внимателни. Да бъдете безкрайно търпеливи за всякакви разговори и въпроси. Да обяснявате всичко, да ги насочвате полека, без да накърнявате достойнството им или да ги карате да се чувстват прекалено малки, без да го порицавате прекалено сурово и без да се опитвате да им наложите мнението си. Оставете ги сами да стигнат до свои собствени заключения и да решат какъв човек искат да бъдат.

Google+ Comments

Back To Top