Новинки

Да плануваме семейната почивка

Такааа, нали знаете какво гласи поверието. Има ли буква „р“ в името на месеца, значи има шанс да треперим със звучна „бррррр“ на езика. Съгласна съм с тази теория, но… ето голямото „Но“. В месец „май“ няма „р“, а ей го къде е след два дни. Той е топъл, пролетен, слънчев и любим. Дойде ли май, вече ми замирисва на море, на планина, на отпуска и почивка. Логично на това в главата ми една след друга започват да се въртят мисли и идеи накъде бихме могли да отпътуваме със семейството ми, как, за колко време и при какви обстоятелства. Ако смятате, че е лесно да се изготви подобна схема – помислете пак. Ще осъзнаете, че да организирате почивка от май за юли е напълно нормално. Ето какъв е моят план…

family-holidayВсъщност той е по-скоро септемврийски. Едва ли е тайна за когото и да било, че септември е извън сезона и цените навсякъде са по-ниски. С предварителна резервация можете да си спестите още около 10% от цената за нощувката, като само капарирате известна сума. Аз съм решила да си пусна едноседмична отпуска още от 31 август (понеделник) и първата седмица на септември да прекарам на българското Черноморие заедно със семейството ми. Сред предпочитаните ми курорти са Ахтопол и Китен, но по-северните и диви плажни ивици над Каварна също не са за пренебрегване. Дестинацията ще обсъдя със семейството си, защото пътя от Русе е сравнително близо до морето, но въпросът е до коя част на морето? Все пак, докато пътуваме натам, можем да спрем на още 2-3 места в зависимост от маршрута. Аз например много харесвам Варна като град и с удоволствие бих изпила едно кафе там за рестартиране на енергията. Бих разгледала Акропола, защото съм чувала, че е много интересен. И в Созопол ми се ходи между другото, но той е мааалко по на юг, та за там ще се наложи допълниела семейна консултация.

Един последен съвет… ако сте се ориентирали към екскурзия или почивка в чужбина, уверете се предварително, че разполагате с всички необходими документи. Ако ви се наложи по спешност да вадите я международен паспорт, я нещо друго – имайте предвид, че експресните поръчки винаги са по-скъпи.

Google+ Comments

Back To Top