Новинки

Сурогатното майчинство

Здравейте, приятели! Провокирана от съвсем прясната новина за 64-годишната прима на руската естрада Алла Пугачова, която само преди около месец стана майка на двама близнаци, реших днес да поразсъждаваме за плюсовете и минусите на сурогатното майчинство. Руските медии съобщиха, че макар да не е износила децата – и как точно би могло се случило това на нейната възраст и при всеизвестните й здравословни проблеми! – тя и Максим Галкин са биологичните им родители.

surrogate

Оттук правя и прехода към огромния проблем, който виждам аз при тази процедура. Това, че дава възможност на хора, които имат финансови възможности, да се помислят за богове и да решат, че могат да живеят против законите на природата. Добре, появили са се две деца на бял свят. Но какво се случва след това, бих попитала. Материалното обезпечение ли – каквото звездната двойка със сигурност може да им гарантира – е единственото, което родителите дължат на децата си? И това ли е единственото, от което те се нуждаят!? Откъдето и да погледнеш, в случая разликата между единия родител и близначетата е цели три поколения – разлика, която наистина няма как да доведе до един пълноценен емоционален контакт.

Иначе, напълно подкрепям сурогатното майчинство. Защото то има и изключителен плюс – дават шанс на семейства, в които здравословните проблеми на единия или и на двамата партньори създават непреодолими иначе пречки пред родителството.

Затова: ДА на сурогатното майчинство, когато осигурява възможност на семейства, които са в състояние да подсигурят пълноценно от всяка една гледна точка отглеждане на децата, и НЕ – когато решава лични, пиар или каквито и да е други проблеми и амбиции.

 

Google+ Comments

Back To Top