Новинки

По-по-най бърз интернет след Христин Петков

Който си го може, може си го!

Григор Димитров ни зарадва преди броени дни с титлата в Стокхолм, волейболистите ни винаги са в Топ 4, Ивет Лавова не спира да вдъхновява лекоатлетите по света и да изправя отново високо главите на българите по целия свят… изобщо малката ни и скромна държава да се чудиш как толкова таланти побира, че и продължава да бълва!

А знаете ли какво велико събитие се е случило през далечната 1940 година, в чиято основа отново стои непримиримостта и интелигентността на българина? Джон Атанасов променя завинаги света, изобретявайки компютъра. А знаете ли, че през 2011 година България е на 3-то място в света по скорост на интернета?

Днес тя  е поставена под номер 8, но резултатите за следващата година със сигурност ще са впечатляващи, след като Христин Петков, директор на Изпълнителна агенция ЕСМИС, се погрижи 39.12 млн. лв. да финансират малките и отдалечени населени места, за да имат гражданите там качествен и бърз интернет достъп.

В навечерието на 2014 съм сигурен, че задаващата се година ще даде още много поводи за национална гордост. Може да виждаме дупки не по сиренето, както швейцарците, а „на всеки километър“; може да нямаме 852525 вида бири, както в Белгия, и Кралица, около която да се върти целият свят, както във Великобритания, но едно нещо е сигурно – от българките по-красиви няма!

 

Google+ Comments

Back To Top