Новинки

Кралски семейни бъркотии

През последните няколко седмици силно тиражирана е темата с разкритията за кралското семейство. Тя бе направена от принц Хари и Меган Маркъл в интервю на Опра. Аз имам свое мнение по темата за личните драми. То обаче не отговаря на споделеното от херцозите на Съсекс, но все пак реших да ви го напиша тук в блога.

Искам да изходя от факта, че решението на Хари и Меган да напуснат кралския двор, го приемам. Все пак то е свързано с много отговорности, много работа, много комуникация, много сили и енергия. Заедно с това има протоколи, които трябва да се спазват, за да се поддържа монархическият дух. А това за свободолюбиви души не е присъщо.

Но изключително лошо впечатление ми направи как в интервюто Хари възропта, че го оставят без наследство и е преживял този етап благодарение на оставени пари от майка му. При взимане на подобно решение, трябва да си наясно с последиците? А всички знаем, че британската корона се издържа от пари на данъкоплатците. Ако ти нямаш ангажимент към тях и не работиш в тяхна полза, как очакваш да получиш нещо?

Нека оставим материалната страна на нещата и да се обърнем към истината. Само няколко дни след интервюто започнаха да излизат доказателства, които оспорват думите на Маркъл относно датата на сключване на брак или забраната за пътуване. Щом за дребните неща не казва истината, то какво остава за големите? Или например, че не е знаел нищо за кралското семейство, а в блога си преди години коментира сватбата на Уилям и Кейт?

И все пак, ако загърбим тези подробности, то има нещо изключително притеснително в тази ситуация. Това са семейни въпроси, които трябва да се решават от членовете на фамилията. Вярно е, че те са публични личности, но злепоставянето на твоите роднини пред пресата и света не те прави по-добър и не променя ситуация. Затова милите херцози трябва първо да поговорят откровено със семейството си, а после да ги хулят по телевизията. Това важи и за всички останали други семейства.

Google+ Comments

Back To Top