Семейно

Може ли да живееш със семейството му?

Този текст е за всички млади семейства, на които тепърва им предстои да свият свое семейно гнездо.

Както често се случва в България, синовете рядко взимат жилище, преди да си вземат булка. Така че се достига до подобна ситуация да се живее с родителите му. Това донякъде са и патриархални норми, останали от време оно. Рядкост е младите да се нанесат при семейството на момичето. Вариантът с квартира също го има, но обикновено от родителите никой не позволява да се хвърлят пари на вятъра. Ала дали наистина са средства на вятъра, или просто с тях си осигуряваш спокойствие?

Пиша тези редове като пълноправен член на женското съсловие и като човек, преминал през съжителство с родителите му. Първоначално винаги властва шокът от смяната на жилището, а за постоянните му обитатели има период на адаптация с новия му такъв. Тогава всички са мили и добри и ти разрешават всичко.

Но идва един момент, в който маските падат и всеки се спасява поединично. В повечето случаи родителите мислят, че като сте двамата с детето им, коментирате всяко тяхно действие и кроите планове за това какъв да бъде следващият скандал.

Истината е, че всичко може да бъде много хармонично, ако има откровеност и истинност. Да, за едно младо семейство трябва пространство, време и изпитания, за да се изгради. Понякога те може да бъдат именно в преодоляване на съжителството с родителите. Но в други случаи пък са подкрепа на младите. Какъв ще бъде твоя случай – изцяло зависи от отношението ти към ситуацията. Постоянно трябва да си припомняте за любовта един към друг, другото са камъчета по пътя.

Google+ Comments

Back To Top