Новинки

Национален празник със семейството

Ако не сте от хората, които ще се грабнат да отидат до Шипка на трети март…, то днес имам няколко алтернативни предложения за това как можете да прекарате празника със семейството си и (ако имате деца), да ги запознаете с историята и традициите на родината:

  1. Все пак всички знаем, че на трити март на Шипка е снежно, студено и трудно за достигане. Ето защо ви предлагам да се ограничите до града, в който живеете. Или в най-лошия случай – областният град на този, в който живеете. Все пак всички знаем, че във всеки град почти има някакъв музей. Разбира се той няма да бъде исторически (което би било най-доброто решение за този ден), но ще има нещо традиционно, което да можете да посетите със семейството си, да обогатите децата си и да почувствате духа на празника.
  2. Ако все пак живеете в такова населено място, където няма как да посетите музей, в който да се насладите на нещо типично българско, Интернет предлага редица източници, които да ви направят една виртуална обиколка из историята на България.
  3. Съвсем по-забавен вариант е играта в домашни условия. Лично не съм се интересувала дали съществува настолна игра, която да е обвързана с българската история, но много лесно можете да си направите нещо като викторина и по този начин хем ще прекарате време със семейството си, хем ще научите децата си на нещо. Защото както знаем, те учат най-добре чрез игра.

Това са три скромни, но много приятни за изпълнение, предложения за прекрасен Национален празник със семейството.

Google+ Comments

Back To Top