Новинки

С деца на море

Имаше време, когато отивахме на море, стигахме до плажа и повече не ставахме оттам докато не залезе слънцето. Лежах ме си, препичахме се, като някои гущерчета и от време на време отивахме да се топнем във водата, за да се разхладим. Винаги си намирахме такова местенце, което е близо до мястото, където се продава ментата и бирата и гледахме максимално да се отпуснем и да си починем от ежедневието ни.

Но в момента, в който се появиха децата, летните ни морски почивки значително се промениха. Сега когато отиваме към плажа, гледам да сложа всичко необходимо за детето. Да има какво да яде, подходящ лосион, за да не изгори от силните лъчи на слънцето, всички възможни играчки, които може да поиска, надуваеми поясчета и прочие.

Също така в днешно време е невъзможно да спя до късно и да отида на плажа към 10 часа и да седя цял ден. Днес се става рано. Отива се на плаж най-късно към 8:30, за да може към 11 часа, когато слънцето вече стане прекалено силно, да можем да се приберем в хотела, да се изкъпем и да отидем нормално към 12 на обяд. След това може и да поспим малко, а после да отидем отново на плаж, когато слънцето вече не е толкова силно.

Ако през годините, когато не сме имали деца нищо от тези неща не ни е интересувало, то след като се появиха, започнахме да обръщаме внимание на режима, дори и когато сме на почивка. Защото не мислим за нас, а на първо място поставяме здравето на децата си.

Може да звучи малко бабешки, но истината е, че през последните години слънцето е станало толкова силно и вредно за кожата, че ако не създадем от рано подобни навици на децата си, с личния си пример, то те никога няма да се сетят сами, че не трябва да се излагат прекомерно на слънце.

Та… децата променят дори и начина, по който прекарваме почивката си. Но така трябва да бъде, защото по този начин ги възпитаваме и запознаваме със заобикалящия ни свят.

Google+ Comments

Back To Top