Новинки

Семейни пътувания

Лятото е в разгара си и хората със семейства отдавна са планирали пътуванията си. А и как иначе, като в днешно време трябва да се съобразиш с колегите си, с парите си, с половинката си и най-вече с децата.

Всъщност организирането на едно семейно пътуване се оказва голяма хамалогия,особено ако искате да напуснете пределите на държавата. За нас възрастните е лесно – имаме лични карти, граждани сме на държава членка на Европейския съюз, задгранични паспорти, ако искаме да ходим в някоя друга държава и готово. Но за децата е малко по-сложно, защото те нямат лични документи  и съответно трябва да им се извадят такива специални за пътуването.

Малко административна работа, но… закони – какво да ги правиш.

И когато вече всички документи са извадени, хотелът – резервиран, а самолетните билети – купени, идва моментът да стягате багажа. И това наистина е едно от най-сложните неща, които трябва да направите, когато организирате семейна екскурзия.

И се започва набелязване на неща, които трябва да вземете за себе си, за половинката си и за децата, съобразено за всички възможни климатични промени, а в същото време трябва да се вместите в определени обеми и грамаж на куфара. Та се започва едно трупане на дрехи и принадлежности, опит за разпределение по куфарите, а когато не се събере всичко предвидено – се започва да се вади едно по едно. До момента, в който не се изнервите максимално и просто не сложите някакви дрехи в куфара.

А накрая се оказва, че нито знаете какво сте взели като багаж, нито са ви били необходими толкова много дрехи и принадлежности за целия период на пътуването и си връщате половината дрехи напълно непокътнати.

Еми това е моята реалност с летните летните екскурзии. А вашата каква е?

 

Google+ Comments

Back To Top