Новинки

Матура по математика след седми клас

Ще стане време скоро и за нас да минем през задължителен зрелостен изпит след седми клас и кандидатстване в елитна гимназия. Подготвяме се много усилено, освен редовните уроци по математика вкъщи, малката ходи и на безплатни консултации при учителката си в извънучебно време, а освен домашните, решаваме задачи едва ли не нон-стоп 🙂

Решихме да не я записваме на частни уроци – все пак тя се справя доста добре – и това предвид, че родителите й винаги са били супер зле с математиката 🙂 Мисля си, че шансовете й да влезе там, където тя си иска и ние смятаме за добре, са доста високи. Остава само да се упражняваме повечко, върху което и ще наблягаме идните месеци. За щастие малката е много изпълнителна, че дори и амбициозна, и е готова да отдели от „ценното си време“ за подобни не-чак-толкова-приятни занимания.

Няма как да не похваля сегашната ни учителка по математика – страхотен възпитател, преподавател и най-вече Човек. Напоследък мои приятелки ми се оплакват как едва ли не учителките на децата им ги изнудват да ходят при тях на частни уроци, иначе крайната оценка на децата им за учебната година нямало да бъде достатъчно добра, че да кандидатстват и да ги приемат. А нашата учителка дори не е захващала тема за частни уроци. Дори ни препоръча един сайт – Kandidat.BG, където дъщеря ни да решава задачи безплатно и така ни спести пари от купуване на сборници и други материали.

Този сайт между другото, по мое скромно мнение, е някаква революция в математиката. Като се сетя как едно време сме отваряли тежките соц. сборници и сме търсили задачи, а после и решения – тук това става за секунда. И дори задачите са подбрани и подредени идеално, така че лесно и бързо да се открива каквото му трябва на човек, за съответния клас. На този сайт вече съм склонна да дам някой лев, личи си, че е правен с желание да помага на учениците.

И така, сега решаваме задачи и тестове по математика усилено, да се надяваме, че и късметът е с нас и всичко ще мине по план 🙂

Google+ Comments

Back To Top