Новинки

Какво да подарим за Деня на детето?

Здравейте, скъпи майки, на малки и по-големи обичани деца! Наближава 1-ви юни – Денят на детството и радостта.Няма как да не отпразнувате празника с вашия малък принц или принцеса.

princesaНа този ден атмосферата е била винаги малко по – различна от който и да е празник.Не само защото времето почти винаги е хубаво, природата е в апогея си, в парковете се носят аромати на цветя, а по площадите – на сладолед, пуканки и захарен памук, но и защото тогава улиците са направо озарени от детска глъч.Усмихнатите лица, лъчезарните усмивки и блестящите очи правят деня наистина значим.

Какво правите обикновено Вие на този ден? Излизате и изпълнявате всяко малко желание в този единствен ден в годината, кото казвате на детето си, че всичко му е позволено.Дори то да си поиска да му купите играчка. Да, те са много хубаво и полезно нещо, поради възможността да се развиват ролеви игри, стимулират фантазията и абстрактното мислене. Но играчките са лесно чупливи и понякога твърде бързо омръзват. Идеята е когато купувате да бъдете разумни, а не да угаждате на всяка прищявка. И тъкмо за това, колкото и изтъркано да прозвучи, няма по-добър подарък от детската книжка. А аз знам много и подходящи и то от издателство, за което вече съм писала – това на Светльо Кантарджиев.

Въпреки, че книгата не може да бъде обект, върху който детето да прехвърли роля, и определено не може да гушка през нощта, книгата е полезна, защото предизвиква любопитство, след това и мотивация да бъдат разшифровани всички нейни елементи. Те развиват естетическото чувство, запознават детето с  различни обекти, а четенето и разбирането на историята повишава усещането за сигурност.

Няма по-подходящ подарък от новите книги от поредицата „Детство мое? на издателство „Ню медия груп? на Светльо Кантарджиев.  Децата ще се влюбят в красивите истории с фолклорни елементи от Русия, Англия, Виетнам, индианска легенди или класическите приказки на Братя Грим и Андерсен. Сред наистина полезните и поучителни заглавия са „Рапунцел?, „Омагьосаната принцеса?, „Момчето, което донесе небесните цветове?, „Патенцето Сивигушка?, „Как леопардът стана на петна?, „Малкият Клаус и Големият Клаус? и много други.

Те учат на смелост, щедрост, гордост, приятелска лоялност, креативност.А колкото повече едно дете чете, толкова по-интелигентно ще стане в последствие и толкова по-добре ще съумява да се справя в живота.

Google+ Comments

Back To Top