Новинки

Скука в брака

Срещате с приятеля си от дълго време или пък сте отдавна женени и постепенно и коварно е започнала да ви завладява скуката. Съпругът ви престана да ви изненадва и да ви радва, пропаднаха общите ви интереси и занимания, а съвместните ви дела се свеждат единствено до възпитанието на детето и проблемите, свързани с дома. Естествено, че се чудите какво трябва да се направи. Е, ще се опитам да ви дам някои съвети, но нека първо да видим защо се появява скуката в брака.

На първо място от липсата skuykaна внимание. Съпругът ви не ви обръща достатъчно внимание, не се интересува от мнението ви, не търси близостта ви, прекарва много време с приятели или на работа, престанал е да бъде интересният човек, който е бил в началото, а сексът се е превърнал в нещо механично.

Очевидно е, че е изгубена емоционалната връзка и възниква въпросът какво може да се направи, за да бъде тя възстановена.

Припомнете си, а припомнете и на партньора си зората на вашата връзка. Какви сте били – безумно влюбени, страстни, истински приятели, които си споделят и си говорят с часове. Спомнете си как сте се възхищавали един от друг и сте вярвали, че когато сте заедно морето е до колене.

Над всяка връзка трябва да се работи – постоянно. Отношенията не могат да съществуват сами по себе си, без да правим в тях инвестиции от внимание, време и емоции. За да възстановите емоционалната връзка и топлина помежду ви, са необходими както общуване и много разговори, така и чувствен контакт – прегръдки, целувки, ласки, интимност.

Заедно си спомняйте за миналото – дайте възможност на партньора си отново да преживее скъпите и за двама ви времена. Поведете разговора към това как сте се запознали, къде сте ходили, какви подаръци сте си подарявали, какви приключение са ви се случвали. Посетете местата, на които ви е било хубаво заедно. Това със сигурност ще помогне да възстановите изгубената емоция и топлина във вашите отношения.

 

Google+ Comments

Back To Top