Новинки

Повторен брак

Често се случва партньорите да стигнат до развод след дълги години съвместен живот. И това важно житейско решение да е взето спонтанно, необмислено, под напора на емоциите и конкретни ситуации. И когато вече всички мостове са изгорени и като че ли няма връщане назад, да започнат да съжаляват, да осъзнаят, че са прибързали. Какво може да се направи и дали е възможно да поправим тази на пръв поглед непоправима ситуация.

Според статистики почти 30 процента от семействата, които са се разделили официално по съдебен път, съжаляват. Но въпреки това не са готови да признаят грешките си едни пред друг и да възстановят връзката, която е доказана във времето и в която са се чувствали добре.

belmondoЕ, нека да отговорим на въпроса добро решение ли е повторният брак и какви са неговите предимства. Главната особеност на подновяването на едни такива отношения е, че партньорът ви е много добре познат. Вие много добре познавате и силните, и слабите му страни, неговите навици, достойнства, недостатъци, възгледите му за живота. Да се адаптирате един към друг – което е най-трудният период в една връзка между непознати партньори, – на практика няма да се наложи. Особено ако бъдете далновидни да си поговорите честно и задълбочено за всички спорни моменти и ситуации, които съществуват или са съществували помежду ви още преди да преминете към повторно узаконяване на отношенията си.

Тук, разбира се, има подводни камъни, които в никакъв случай не трябва да подминавате и да пренебрегвате – човешката памет има уникалното свойство да забравя всичко лошо, да идеализира старите неща. Така че няма нищо необичайно в това, ако известно време след развода бившият ви съпруг или съпруга ви се струват идеални в сравнение с новите хора, които срещате. Но дали наистина е така? Дали не идеализирате миналото и не го правите по-привлекателно, отколкото то е било в действителност. Защото и друг път сме казвали – хората не се променят, особено след една определена възраст. Затова, за да не стигнете до поредното разочарование, е добре да имате предвид няколко важни неща, преди да предприемате ново старо решение за живота си.

Първо, преди да решите каквото и да е, изчакайте да мине един здравословен период от време – така де, даже и историците се пазят да дават оценки за дадено събитие, ако липсва необходимата времева дистанция.

На второ място, не си въобразявайте, че нещата ще бъдат точно такива, каквито са били. В живота пълни повторения не се случват. Ако се лишите от тази илюзия, вероятността да направите правилната стъпка е далеч по-голяма.

И трето – децата. Те винаги са най-важните. Погледнете ситуацията и от тяхната страна, как биха се чувствали те.

Е, след това може да пристъпите към решението – с цялата отговорност и последствия, които то ще ви донесе.

 

Google+ Comments

Back To Top