Новинки

Семейни кулинарни тайни

Във вашето семейство имате ли кулинарни тайни? Прехвърлят ли се от поколение на поколение някакви невероятно вкусни рецепти, които само вие знаете как се приготвят? Ако имате такива, любопитно ми е за какво ястие са те 🙂

DSC04754Аз например пазя рецептата за приготвянето на едни много вкусни кифлички с пълнеж от сладко. Приготвям ги най-често с мармалад от шипка, но става и с други вкусове включително с локум и орехи.

По изпитан и любим на всички начин вкъщи ги готвя и пържолки на фурна с кисело мляко и гъби в йена глас – стават много сочни и крехки. Не бих казала обаче, че някоя от тези рецепти е тайна, защото бих ги „издала“ на всеки, който има желание да ги научи. За мен те са специални, защото имат своя история и са ми предадени от моята майка на мен самата. На светлинни години са от категорията за „тайна рецепта“ на Кока-Кола, Пепси, KFC, McDonalds или други подобни марки, но въпреки това са специални за мен и моето семейство.

Затова ми е любопитно дали има и във вашето семейство някаква тайна и зорко пазена рецепта? Може би на някой сладкиш, десерт, основно ястие, напитка или друга вкусотия. Не е необходимо да ми казвате рецептата за него, ни бих го искала от вас, защото знам колко ревностно се пази подобно знание. Въпреки това обаче ще се радвам, ако ми покажете поне някоя снимка;)

Google+ Comments

Back To Top