Семейно

Семейство от разстояние

Хиляди семейства се оказаха вкопчени в примката на пандемията. Поради работния си процес или други обстоятелства двойки, майки, бащи и деца остават разделени за неопределен период. Как да приемем този нов начин на живот и отношения? Няма еднозначен отговор, но експертите дават няколко съвета.

Най-добрият начин за справяне със сегашната несигурност, казват психолозите, е да се съсредоточим върху настоящето. Това е един от най-мощните инструменти за бягство от безпокойството, тъй като в момента не е ясно кога ще можем да се завърнем обратно в нормалния си темп на живот. При двойките и семействата този фактор е от съществено значение. Запазвайки спокойствие, те ще успеят да съхранят и добрите си взаимоотношения.

Поддържането на ежедневен диалог е задължително условие. На разстояние двойките се впускат в ежедневните си грижи и забравят на комуникират помежду си. По този начин се получава отчуждаване. За да се избегне обаче, е необходима генериране на разговори, които надхвърлят класическото „как си“ и „какво направи днес“. Всъщност така може да се постигне по-задълбочено взаимодействие между членовете в семейството или двойката.

Изпращането на директни съобщения в Instagram, Facebook или друга комуникационна мрежа е друга алтернатива, предоставена от иновативните технологии. Споделяне на снимки, аудио или видео записи за това как е минал деня или какви интересни неща сте превили, са други начини за преодоляване на дистанцията. Също така спомага за изразяване на обич и загриженост.

Друго предложение е организирането на серийни маратони заедно. Тук се има предвид например едновременното готвене и хапването. Споделянето на хобита, слушането музика, четене на една и съща книга са също страхотни алтернативи на споделени мигове. Истината е, че именно всички тези подробности в ежедневието поддържат силата на връзката. Сега е моментът да сме много креативни във взаимоотношенията си.

Ако погледнем от добрата страна на нещата, изолацията и разделението са подходящо време, което може да помогне на хората да намерят истинската си мотивация да бъдат заедно. Всеки от семейството или двойката трябва да си позволи да проучва в по-голяма дълбочина чувстват си. Необходимо е да помисли дали изпитва дискомфорт и дали причините съответстват на тази конкретна ситуация, или на други видове проблеми във връзката.

Каквото и да стане, трябва да сме сигурни в едно – любовта ще ни спаси.

Google+ Comments

Back To Top