Семейно

Първият готварски инструмент

Историята на кулинарията е наистина дълга. Още древните хора са знаели как да приготвят месо, зеленчуци, а съвсем малко след това да приготвят и хляб. Сигурно се чудите как са успявали да си готвят, като всички наши съвременни уреди са се появили преди не повече от 200 години. Истината е, че те са разполагали с първия и основен готварски инструмент. Сещате ли се кой е той?

Това не е дървената бъркалка или нагорещеният камък за котлон. Ще подскажа, че няма огън или пък предмети. Възможностите много се намаляват, а аз не съм добра в гатанките и затова няма да ви мъча повече. За голяма изненада на всички първият готварски инструмент са ръцете. Това е и най-важният, който дава душа на храната.

Само се замислете, че чрез ръцете се добавят съставките, чрез тях се меси и се забъркват вкусотии. Заедно с техниките на приготвяне на храната се получава това изящество от вкусове, което ни доставя удоволствие. Но за чудни деликатеси няма да пиша, за да не ви потекат лигите, а ще насоча вниманието ви в друга насока.

Всъщност замисляли ли сте се, че повечето от уредите за с дизайн, който следва този на ръцете? Или по-точно движението им. Всяка нова иновация, която се създава е свързана именно с такива функции. Улеснението да не натоварваме толкова ръцете си и да може да извършваме по-лесно, бързо и повече неща е водещата.

Откакто в главата ми хрумна идеята за създаване на този материал в блога, обърнах внимание колко и за какво използвам ръцете си в кухнята. Резултатът е смайващ. Съветвам ви и вие да направите подобен експеримент у дома. По този начин ще успеете да оцените какво богатство имате, за да може да създавате вкусни ястия, които събират любимите хора заедно.

Google+ Comments

Back To Top