Семейно

Къпането и децата

Всеки ден ли се къпете? А децата? Бъдете честни, защото не може винаги това да е в сила. Не ме разбирайте погрешно, не че ви казвам или стимулирам да не влизате в банята, но винаги има изключения. Щом има и деца намесени в историята, то със сигурност няма как да има планове и изпълнени стъпки, въпреки стремежа на родителите.

Темата дойде от една доста тиражирана не само по родните, но и по световните медии, новина. Тя е свързана със звездната двойка Аштън Кътчер и Мила Кунис. В едно телевизионно интервю те заявиха, че ежедневието с децата им е толкова динамично, че понякога дори не ги къпят. Нали обаче се сещате как думите се вадят от контекста и придобиват съвсем различно значение.

По пресата се разнесоха слухове, че двамата актьори не са чистоплътни и че децата им са мърляви. Това, разбира се, не е вярно, защото няма дете, което да стои чисто. Щом играят, малчуганите, винаги се цапат. Това е закон, а пък и не виждам какъв е проблемът. Понякога дори от толкова забавление, децата са емоционално и физически изтощени и заспиват навсякъде и по всяко време. И в такива ситуации ще го събудиш ли, за да го изкъпеш?

Сигурна съм, че Мила и Аштън също са имали предвид подобни ситуации. А както те имат басейни с минерална вода и прочие, то тогава самото зацапване, за да има смисъл от къпането, няма как да се появи. Но разликата между известните и нас е, че ние държим да сме перфектни. И повярвайте ми, малко са майките, които ще си признаят, че се е случвало децата им да легнат неизкъпани.

Това е много показателен пример, че родителите също са хора и ситуациите с децата им ги поставят на кръстопът. За мен обаче решението дали ще се изкъпе вечерта, или сутринта е смехотворно предвид важната задача, която имаме – да ги направим добри и човечни. Така че обръщайте внимание на същината, а не на материята.

Google+ Comments

Back To Top