Семейно

Повече идеи за семейни забавления благодарение на Мило Борисов и Palms Music

По време на празниците някак все повече осъзнаваме, че времето, прекарано с най-близките ни, е най-ценното нещо на света. Изминаването на дванадесетте месеца от 2022 г. е и момент за равносметка и поставяне на нови цели. Именно тук си обещаваме, че през следващата година ще отделяме внимание и споделеност на семействата си.

Ако и във вашия списък с коледни и новогодишни жалния присъства това обещание, то днешният текст е точно за вас. Чрез него ще дам съвети и идеи за това как пълноценно да разпределите времето си, като същевременно научите нещо ново и споделите изживяването с жена си, съпруга си, децата си, родителите и дори приятелите.

Вдъхновението ми за този материал дойде от последното посетено събитие от края на ноември. То бе част от Академията „Живей елегантно“, като носеше и заглавието „Елегантен четвъртък“. Кой участваше в него, кой е организатор, с кого бях и как ми въздейства – бързам да ви споделя.
Първо ще започна, че Академията се реализира по швейцарска програма и цели да даде добри комуникативни умения в корпоративния и социалния свят. Рубриката „Елегантен четвъртък“ е за всички, които искат да открият нови красоти в живота. В повечето случаи лектори са известни дами, но това не бива да отказва мъжката аудитория, защото те дават информация за лични преживявания, за работни предизвикателства и вдъхновяващи истории. А те са полезни за всички ни.

„Живей елегантно“ е спонсорирана от няколко организации, като една от тях е продуцентската къща Palms Music на Мило Борисов. Специално ѝ обръщам внимание, защото малко по-надолу ще ви разкрия защо тя е в основата на повече споделени семейни преживявания.
Попаднах на събитието съвсем случайно – чрез реклама в социалните мрежи. Разгледах го подробно и реших, че човекът, с когото би ми било най-приятно и същевременно пълноценно да бъда, е моята дъщеря. Все пак тя е бъдеща дама и заслужава да получи мъдри съвети от хора в бизнес сферата.

На изданието „Елегантен четвъртък“ гост лектор бе Силвия Кацарова. Тя сподели за създаването на едни от най-емблематичните си песни, за опита си в киното и за общуването с останалите звезди, което ѝ е помогнало в кариерното развитие. Разбира се, имаше и интересни подробности около „Огън от любов“. Определено е полезно да чуеш историята на Силвия Кацарова от самата нея, за да разбереш, че успехът и славата идват с много труд, лишения и преодолени препятствия. Дъщеря ми също остана възхитена и дори смята да превърнем посещението ни на подобни дискусии в редовно традиционно занимание.

Ако това предложение ви се струва насочено повече към дамската аудитория, а искате да изненадате семейството с нещо творческо и различно, то веднага ви давам следваща идея. Аз редовно следя програмата на Palms Music, които са спонсори на множество културни мероприятия – от концерти, през спектакли, балет и какво ли още не. Именно те ме вдъхновиха да посещавам разнородни събития и да ги споделяме с близките си.

А на продуцентската къща попаднах по любопитен начин – чрез посещението на концерт на българския пианист и виртуоз Иван Янъков. Той бе част от празничния рецитал в НДК, който бе в края на 2021 г. Останахме приятно изненадани с мъжа ми от организацията, от самото усещане да чуеш вечни класически произведения на живо и да почувстваш емоцията, излизаща инструментите на сцената. Решихме, че подобно изживяване дължим и на децата си. Затова, когато видяхме в програмата на Palms Music, че в края на октомври ще има отново представление на Янъков, този път в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, побързахме да запазим места. За наше огромно съжаление, поради стечение на обстоятелствата, концертът бе отменен. Въпреки че в семейството ни имаше леко разочарование, че преди коледните празници няма да се насладим на симфония от красиви мелодии, не сме се сломили. Напротив, даже сме още по-мотивирани да успеем да се докоснем до творчеството му, като продължаваме да следим участията му. Надяваме се съвсем скоро да ни зарадва с нова дата!

Затова ви съветвам да проверявате често афишите на Palms Music. Те редовно поддържат страниците си в социалните мрежи, а и често може да намерите прессъобщения по медиите. Други добри предложения, подкрепени от продуцентската къща и от нейния основател – Мило Борисов, са „Сънят на Пилат“, „Сън“, „Спящата красавица“. Всички те са подходящи за различните възрастови групи и са чудесна идея за нови семейни спомени и преживявания заедно.

Google+ Comments

Back To Top