За това да си родител

Времето на сурогатните майки

Да бъдеш майка – определено това не е желанието на много жени. И в него няма нищо лошо. Ако за някои е дълг да оставят наследници след себе си, то други имат различни приоритети. А трети, дори и да искат, не могат да имат биологични деца. Затова никоя жена не бива да бъде осъждана за избора й или за начина й на живот.

Раждане, осиновяване, инвитро, инсеминация. Има толкова много начини да станете родители. но впечатление ми прави, че един се наложи през последните години, най-вече от холивудските звезди. Това е сурогатството. В повечето случаи известните плащат не малка сума на обикновени жени, за да износят детето им, което е заченато в лаборатория.

Според определени закони в САЩ обаче сурогатната майка може да поиска детето, въпреки че то не е нейна плът и кръв. Самият факт, че е в утробата й е достатъчен. Затова се повдигат много дела и съдът е отсъждал не малко случаи. Ала въпреки това звезди като Ким Кардашиян, Приянка Чопра, Амбър Хърд избраха да станат родители точно по този начин.

Първоначално, като четях за избора има, ми бе изключително трудно да го приема. Но после се замислих колко от тези известни личности имат непрестанни ангажименти. А една бременност е толкова специална и изисква наистина много време. Тъй като те няма как да го отделят или поне на този етап не желаят, но пък искат да са родители, избират варианта със сурогатството.

Той е много скъп и в Българи според мен не може да се приложи. Най-малкото, защото ние нямаме звезди от подобен ранг, които да са толкова ангажирани. И нека не се заблуждаваме – поне в страната ни богатите хора могат да отделят колкото време желаят, за да се чувстват добре и да износят едно дете. Въпреки всичко обаче искам да ви попитам какво е вашето мнение по темата и как приемате сурогатството?

Google+ Comments

Back To Top