Новинки

Ергенът май ще си остане ерген

В нашето семейство често след вечеря гледаме заедно любопитни предавания по телевизионните програми. Често каналите са съобразени с желанията, интересите и ползите за децата. Понякога обаче се водим от актуалното и така случайно попаднахме на старта на „най-романтичното предаване“, както го рекламираха, „Ергенът“.

Като родител абсолютно смятам, че този формат, който се излъчва в праймрайма, не е подходящ за деца. Причината не е в самия замисъл за мъж, който търси любовта и излиза на срещи с някоя от избраните кандидатки. Проблемът се корени именно в подбора на дамите и тяхното поведение.

Напълно съм наясно, че в телевизията всичко подлежи на режисура. Затова и техните действия и като цяло концепцията ми се струва много преиграна. Навярно на този факт се дължат и грозните коментари на момичетата една към друга. В моята представа никоя жена не трябва да изрича подобни думи, особено в национален ефир.

Също така мисля, че българската версия на „Ергенът“ не е подходяща като пример за подрастващите, а дори и за по-възрастните. Защо например се появи смешката, че след като бабата гледала „Ергенът“, вече не пита внука си кога ще се жени. За съжаление това е действителността, която се ражда от телевизията и постепенно заразява.

Моето мнение е, че за да се появиш в най-гледаното време на екран, съдържанието трябва да е много добре премислено. То трябва да е подходящо и за деца, и за родите. Ако не е, то е необходимо обозначаването му. И това не се отнася само за „Ергенът“, а за всички канали и избора им на предавания. В противен случай няма да се получи сдвояване със зрителите и ергенът ще си остане ерген.

Google+ Comments

Back To Top