Новинки

За компютърните игри, книгите и филмите по тях

Мда, всеки родител се сблъсква с този феномен наречен „компютърни игри“. По наше време нямаше такива. Игрите се изчерпваха с гоненица, криеница, стражари и апаши и т.н. Приемам факта, че днешните деца растат по различен начин и не се старая да променя това. Напротив, на път съм да ви разкажа как можете да използвате ползотворно страстта на днешната младеж по компютърните игри.

Първо, този тип игри развиват специфични умения. Не ми ли вярвате? Загледайте се колко бързо щракат пръстите на ръцете на детето ви следващия път, когато си пусне любимата игра на компютъра. Придобиват се умения като бързина, сръчност, аналитично мислене и кой знае какво още. Въпросът е, че лесно може да се прекали с подобен тип забавление и от там идват проблемите – неправилна стойка, проблеми със зрението, липса на социален контакт с връстници.

Второ, по много компютърни игри има написани книги. Да, не са произведение на изкуството, но все пак са четиво, които допада на децата. Купете им ги, дайте им ги в ръцете. Всеки човек започва да трупа  читателски опит от някъде. Нужно е да придобиеш навика да четеш без значение какво, за да четеш все по-сериозна литература в бъдеще. Освен това, ако вие самите като родители прочетете тези книги, ще имате обща тема за разговор с детето си.

warcraftТрето, знаете ли, че през март 2016-а предстои да излезе един от най-очакваните филми в световен мащаб – този, правен по играта „War Craft“. За края на 2016-а година се готви и филм по още една компютърна поредица „Assassin’s Creed“. Ако не знаете какви са тези игри, веднага проверете. Те биха могли да бъдат добър повод да отидете на кино с детето си и да завържете тема за разговор. Винаги е добре, когато се интересувате от теми, интересни на вашето дете.

Така че не бързайте да отричате, че компютърните игри могат да бъдат полезни. Просто погледнете ситуацията от друг ъгъл и ще видите плюсовете им 😉

Google+ Comments

Back To Top