Семейно

За братовчедите и подкрепата

Взаимоотношенията между братовчеди играят голяма роля в живота на децата и възрастните. В детството доста често се срещат близките отношения между братовчеди – понякога там се формира голямо приятелство, с връзка, силна колкото между братята и сестрите. И това е много добре за психологическото развитие на децата. Братовчедите споделят част от семейната история и участват заедно в много приятелски изживявания.

Тази връзка е податлива и също така е основна обжалване. Братовчедите обаче могат да бъдат повече от нуждите на детето, така че експертите насърчават родителите да усъвършенстват и осигуряват тази семейна връзка.

Ползите от подобна близост са свързани основно с емоционалната подкрепа. Въпреки че може да присъстват други членове на семейството, като чичовци и баби и дядовци, братовчедите са по-склонни да предлагат подкрепа в трудни времена или да участват в празнуването на положителни събития. Това е така, защото в много от случаите братовчедите имат общи преживявания, които гарантират сближаване.

Именно тези споделени преживявания благоприятстват развитието на добри взаимоотношения и дори ако братовчедите живеят далеч един от друг, те поддържат връзка. Това прави тези отношения много по-лесни за възобновяване дори след дълги периоди на отсъствие.

Колкото и общи неща да допринесат за емоционалната подкрепа, тази връзка не само е обвързана с това, но и има по-конкретна полза. Проблемът е еволюционен – хората от едно и също семейство са по-склонни да бъдат по-щедри един към друг.

Google+ Comments

Back To Top