близък кадър на акумулаторен храсторез
Семейно

За какво служи акумулаторният храсторез?

Във всяка градина има храсти, които напролет се нуждаят от подкастряне и оформяне. Това обаче невинаги е задача, която физически е посилна за изпълнение с градинска ножица. Затова се препоръчва използването на храсторез. За разлика от ножиците, с които се оформя храстът на ръка, храсторезът не предполага тежък ръчен труд. На пазара ще откриете няма вида според типа захранване – на бензин, ток или батерии. В случай че търсите акумулаторен храсторез, в Koledzhikov ще откриете модели с безкомпромисно качество и на добри цени. За какво обаче може да ви послужи храсторезът на батерии, нека да видим по-долу.

Какво е основното приложение на този вид уред?

Подкастрянето и оформянето на храстите е задължително, ако искате да имате красива градина. Храстите ни носят зеленина и разнообразие, но имат нужда и от грижа. Храсторезите са удобни машини, които от своя страна могат да ни спестят много усилия и труд. Те са мощни и остри и ни предлагат дължина на рязане, с която да достигнем до далечните краища на растението. Това с ножица би било почти невъзможно.

Акумулаторните модели имат огромно преимущество спрямо всички останали и то е свободата на движение. Когато един уред се захранва с батерии, той не е ограничен от дължината на кабел или пък наличието на гориво. Кабелите могат да се заплитат неприятно в градински растения или да бъдат наранени. Бензиновите двигатели пък излъчват вредни емисии по време на работа, така че това може да се причисли към негативите на този тип храсторези.

При акумулаторните храсторези единственото съществуващо ограничение е времето, в което може да се използва уредът. Най-често моделите издържат около час непрестанна работа с едно зареждане. Когато батерията се изтощи, трябва да бъде заредена отново.

Ако ви предстои много дълго време работа с вашия акумулаторен храсторез, винаги може да си осигурите втора батерия и да подмените изтощената. Така ще имате двойно повече време за работа в градината и няма да се налага да правите почивка, за да чакате за зареждане.

жена в градината

Какви особености притежава акумулаторният храсторез?

Като градинска техника, акумулаторният храсторез има някои специфични особености. На първо място това е неговата мощност. По-мощните храсторези могат да се справят с по-дебели клонки. Някои модели предоставят опцията да се избира между висока мощност или по-дълго време работа.

Друга особеност, която трябва да обмислите, е нивото на шума. Някои уреди от градинската техника са изключително шумни и не са подходящи за използване в градска среда. С акумулаторния храсторез това не е проблем. Повечето модели са толкова тихи, че можете да ги използвате навсякъде и през цялото време на денонощието.

Добре е да помислите все пак къде точно ще използвате храстореза, за да знаете каква дължина на рязане ще ви е необходима. Също така, моделите се различават и по разстоянието между зъбците. Теглото им също може да бъде доста разнообразно. Спрямо него ще знаете, дали може дълго време да работите с храстореза, или ще трябва да си правите почивки, за да не ви умаляват ръцете. Като цяло акумулаторните модели са по-леки, отколкото бензиновите, така че това определено можем да го добавим към позитивите. Към теглото допринасят и вибрациите, защото ако даден уред е тежък и вибрира, това принуждава човекът, който го държи, да впряга усилия да го държи стабилно, докато реже. В случай обаче, че храсторезът не вибрира толкова много, това означа, че управлението му е лесно и не натоварва излишно ръцете на човека. Комфортът на управление се влияе и от разположението на ръкохватката. Най-добре е тя да бъде разположена в задната част. Специалистите съветват винаги да избирате олекотени дизайни.

Google+ Comments

Back To Top