Новинки

Безплатно ученическо море

Ако сте родител, то няма как да не сте чули за програмата за безплатно море за учениците. Може и да не сте и да разбирате от блога. Точно затова сега ще ви споделя актуална информация, която синтезирах специално за вас. Надявам се да ви е полезно и ако прецените, да изпратите децата си на подобен лагер.

В края на минали месец се заговори за програмата „Отново заедно“, която е организирана от Министерството на образованието. Тя обхваща всички училища в страната и предлага безплатен престой на учениците по морските курорти. За целта различни хотели и учебни заведения кандидатстват взаимно по програмата.

Държавата покрива разходите от 500 лв. на дете, а целият държавен бюджет е от 15 млн. лв. С тези средства трябва да се покрият пътят, нощувките, застраховките, изхранванията. Те няма да се ползват от учители, а само от ученици. Преподавателите ще трябва да си доплащат, а техният брой ще зависи от децата, с които заминават.

В момента кандидатстват различни хотели, така че държавата да може да ги преструктурира за този период като почивни станции. Цялата идея на програмата е да подпомогне туризма, както и хотелите по Черноморието, в отговор на последиците от пандемията. А тук са намесени и децата като основни ползватели и късметлии.

Цялостната идея е отлична, но не знам колко е прозрачно всичко. Някак все има още въпросителни, които стоят неразкрити. Надявам се наистина всичко да се прави за децата и да им останат страхотни преживявания и спомени.

Google+ Comments

Back To Top