Семейно

Хитринки в домакинството

Понякога не ни се иска, но се налага да покриваме домашните си задължения. Чистене, готвене, пране, простиране са само част от ежедневието и няма значение от пола, те трябва да се свършат. Аз имам късмет, тъй като моите майка и баба доста ме обучиха по тази тема. Но все пак винаги има някоя хитринка, спестяваща ми много главоболия и време.

Именно за тях ще е този материал в блога. В него ще ви споделя някои от триковете, които знам за супер чист дом, дрехи и уреди. Ще ми бъде приятно да обменим опит и ако и вие имате подобни хитринки, да се свържете, за да ги обсъдим.

Започвам от почистването на хладилника. Тъй като в него всекидневно трупаме не само хранителни продукти, но и храна, останала ни от предходните дни, понякога се носи ужасна миризма. Колкото и да се опитвам обаче да почиствам хладилника, уханието е толкова наслоено, че се задържа за по-дълго. Тук решението е поставяне на малка чинийка или купичка с кафени зърна. Повярвайте, те неутрализират всичко неприятно!

Следва и темата за прането. Тук съветите са по-скоро за начина на простиране – винаги от опаковата страна, като щипките се слагат на шева под мишницата. По този начин се избягват нежелани ефекти като разтягане, избледняване или оставяне на следи от простирането. За сгъване използвам метода КонМари, който ми пести много време и пространство в гардероба. За него съветвам да прочетете допълнително, тъй като има много обяснения как точно да го приложите.

Последен полезен съвет за този материал е справянето с котления камък на основните уреди като кафе машина, ютия и кана за затопляне на водата. За кафе машината използвам специализиран препарат, който има инструкции за употреба. На ютията слагам в казанчето за водата оцет и натискам пара и вода, докато почти не изхабя течността. В каната пък преварявам вода с лъжица сода.

Google+ Comments

Back To Top