Uncategorized

Перфектното място на цветята у дома

Наличието на „живо“ цвете определено прави едно пространство в дом. Не само защото пречиства въздуха, но и защото създава усещане за уют. Прекрасният зелен успокоява, ако има цвят – омайва, а и в допълнение към интериора е винаги подходящо. Но тъй като някои са изключително трудни за отглеждане, в този материал ви давам няколко съвета, които съм научила от опит.

За да виреят правилно растенията, не са им необходими само вода и правилната тор и саксия. Трябва да се открие точното им място, на което да се чувстват добре. То, разбира се, не е еднакво за всички цветя, защото всяко от тях е претенциозно и си има неговите изисквания. Наличие на светлина, циркулация на въздух, влажност и височина – това основните критерии.

За любителите на кактусите или както аз им казвам най-лесните за отглеждане е задължително поставянето на слънчевия перваз на прозореца. Въпреки че те трудно могат да бъдат унищожени, има и изключения. Едно от тях е наличието на малко светлина и прекалено много вода.

За представителите на старата школа, които отглеждат папрат, както и неговите разновидности – изберете по-тъмна стая или просто по-сенчесто място. Любителите пък на фикуса, който преди често можеше да се види във всяка къща, трябва да знаят и неговото точно място. Това е холът, където се отопля най-много, а въздухът е най-сух.

Зная, че в много домове има и драцени, затова няма как да ги пропусна. Въпреки че предполагам ги поставяте във всекидневните, всъщност този тип растение харесва влажния въздух. Затова ако го оставите в банята, ще вирее като лудо.

Надявам се тези малки съвети да ви помогнат в отглеждането на цветя. Защото вярвам, че щом обединим усилия, всичко се получава. Дори и създаването на собствена градина у дома.

Google+ Comments

Back To Top