Uncategorized

ЕОС Матрикс – дом и семейство

Днес като се връщам към момента, когато започвах работа в ЕОС Матрикс, или по-точно периодът преди него, се усмихвам и благодаря на съдбата, че ме е отвела точно на това място.

Преди около 2 години, след поредица от  негативни събития в живота ми, гледане на болни роднини и дълъг период на сериозни финансови затруднения, се опитвах да си намеря работа… почти без значение каква.

Попадна ми обява на ЕОС Матрикс, които набираха служители по събиране и управление на вземания в кол център. Компанията е колекторска, която предлага услуги по събиране на вземания от физически и юридически лица. И естествено в главата ми веднага изникна картинката на това как работя във фирма, управлявана от мафиоти, които пращат биячите си по адреси да притесняват хората. Сега като се сещам за тази си асоциация не мога да не се разсмея с глас. Но е факт, че мнението на повечето хора за колекторските фирми е точно такова.

И все пак, аз имах спешна нужда от работa, затова продължих да се ровя за повече информация за компанията. Останах особено впечатлена от условията на труд, които предлагаха – трудов договор, основно заплащане плюс  бонуси, съобразени с постигнатите резултати, ваучери за храна, карта за градския транспорт, допълнително здравно осигуряване, различни обучения за развиване на умения и компетенции..

Подадох си документите и след телефонно и лично  интервю ме назначиха на работа. Оказа се, че всъщност това, което съм си представяла за тази работа, няма нищо общо с действителността. Даже, откровено мога да си призная, че се чувствам удовлетворена от това, че мога да информирам задлъжнелите клиенти за начините и вариантите, по които най-безболезнено да погасят задълженията си.

Оказва се, че голям процент от хората нямат и представа за различните варианти и много често ми се е случвало да ми благодарят за това, че се отнасям с разбиране към техния проблем и се опитвам да им помогна да се справят с него.

За колегите… просто нямам думи! Тези хора се превърнаха в мои приятели и дори бих ги нарекла семейство. А какво по-хубаво от това да се чувстваш добре на работното си място и удовлетворен от това, което правиш? Отгоре на всичко, вече мога да кажа, че си стъпих на краката и ми се иска да вярвам, че лошия ми късмет е останал в миналото. Оттук насетне – очаквам само приятни изненади от съдбата..

Google+ Comments

Back To Top