Новинки

Факторите, които ни пречат да се наспим

Има ли съвременен човек, който да не страда от недоспиване. Все четем как сънят е здраве, какви са ползите от него и че трябва да спим средно по 8 часа на денонощие.

Trigger-Sleep-difficult-to-HypertensionИма редица фактори обаче, които ни пречат да вървим по пътя на доброто наспиване. Ето някои от тях:

Късното лягане. За мен то е основен виновник. Свикнахме да будуваме, да гледаме филми до късно, да се седим пред компютъра до късно, да се прибираме късно… за да си легнем късно в крайна сметка. А когато на следващия ден си на работа, късното лягане ти излиза през носа, защото със сигурност не си починал както трябва.

Страничните звуци. Да някои от нас не им обръщат никакво внимание, но за други те могат да са основен проблем при заспиване, както и за непрестанно будене нощем. А ако веднъж си се събудил, сънят ти се прекъсва и дали го усещаш или не, това ти се отразява.

Късното пиене на кафе, черен и зелен чай или друга напитка с кофеин. Може и да си мислиш, че организмът ти вече е резистентен към кофеина, но това не е така, поне не напълно. Дори и най-пристрастените към кафето все още усещат неговото влияние, а късният прием на напитки с кофеин съвсем логично ще ви попречи да заспите.

Google+ Comments

Back To Top