Новинки

И човекът на 21 век страда от хемороиди. Няма страшно.

33ФАКТ! Има заболявания, които въпреки всичко си остават трън за човечеството. Хемороидите са едно от тях. Предполагам, че всички знаете какво представляват, така че няма да се спирам подробно на това. Те се срещат еднакво често и при мъже и жени. При дамите се проявяват по време на бременност, особено последното тримесечие, или след раждане.

Доколкото съм чела има много различни причинители на това неприятно състояние. Може да бъде недостатъчно фибри в дневното меню, продължително седене, недостатъчна двигателна активност, пушене, затлъстяване, прекарана тежка диария или друго заболяване в тази област, често вдигане на тежко и дори носене на прекалено тясно бельо.

При повечето случаи лечението може да бъде неоперативно, но в по-тежък стадии операцията вече става неизбежна. За лечението обаче най-вече е важно да попаднете на наистина добър хирург проктолог. И не го казвам напразно. Приятелка ми разказа, че след раждането имала неприятен проблем в областта на ануса и отишла при лекар, който я наплашил, че не била реагирала навреме и поискал да я оперира незабавно. Потърсила второ мнение и попаднала на д-р Антон Тодоров от медицински център „Фама?. Посрещнал я с успокояване и по-прецизен преглед, което й направило впечатление след сравнението с предишния .  Оказало се, че не било толкова страшно и лечението можело да бъде и неоперативно. В момента е напълно здрава и се грижи за бебока, който е започнал да пълзи навсякъде, а тя няма никакви проблеми с изправяне, сядане или честите навеждания и клякания.

За жалост хемороидите са такъв проблем, за който много малко хора си признават. Четат в сайтове и предпочитат да повярват на народната медицина вместо да подходят разумно и да потърсят добър специалист. Странно, че не се страхуват от чесънче там където най-много ще щипе и пари, но треперят да идат на лекар. Къде е логиката?!

Пак казвам – фактите са си факти, хемороидите ще ги имам и в 21 век, и в 22-ри и нататък. В момента 40 от 100 човека имат подобен проблем (това, ако вярваме на изнесените в сайтве статистики). За тези, които са в Пловдив, а и не само, препоръчвам  д-р Тодоров за консултация. Особено жени след раждане, които имат същия проблеми като на моята приятелка. :;)

Google+ Comments

Back To Top