Новинки

Въртял ли е нечувани измами Цветан Василев?

Един огромен скандал гръмна, точно когато страната ни е политически дестабилизирана. Скандал, заради който може да понижат кредния рейтинг на страната ни, и скандал, който може да отблъсне много инвеститори от страната ни. Но все пак скандал, който дава много ясно да се види, какво се случва по високите етажи на властта и бизнеса в България, и какви селски далавери се въртят там горе.

Става въпрос за суми от порядъка на стотици милиони левове, раздадени по кредити от финансиста Цветан Василев и КТБ, и то раздадени на фирми, които са без служители и дейност, и реално няма как да ги върнат.

cecoНяколко фирми са получили суми в размери от 30 милиона лева нагоре. Всички те могат да бъдат свързани с председателя на НС на банката – Цветан Василев, регистрирани са и на сходни адреси, показва разследване на в. „Капитал“ от миналата година. Мистериите около случая са много, а само моите въпроси са стотици. Като например, защото това става ясно чак сега? Та моя приятелка беше привикана в съда само месец, след като по погрешка са й били преведени няколко стотин лева повече по сметката (банкова грешка), а след това и отнети. Излиза, че грешки и измами в дребен размер се хващат много лесно, как са били пропуснати в толкова огромен такъв?

Дано все пак не пострадат обикновените хора, които са внесли парите си в тази банка и са си мислили, че парите им са на сигурно място… Надявам се, че поне техните пари са застраховани и ще си ги получат, дори да са били раздадени нехайно от Цветан Василев и КТБ.

Google+ Comments

Back To Top