Новинки

Хлебозавод Елиаз: 25 години грижи за семейството

Качествена храна на достъпна цена – винаги това съм търсила, когато пазарувам за своето семейство. В крайна сметка едва ли съществува жена, която да не желае семейството й да бъде здраво, щастливо и доволно. Поради тази причина и аз често се интересувам от здравословен начин на живот, пълноценно хранене и различни видове спорт. Макар че за последното ми остава значително по-малко време, отколкото бих искала… но както и да е.

brown riceЩо се отнася до храната обаче, опитах се постепенно да въведа някакви промени в хранителните навици на семейството ми. Една след друга предприемах малки хранителни революции, които хем да не се забелязват осезаемо, хем да са полезни за всички у дома. Така например преди време започнах да готвя с кафяв ориз вместо с черен. Постепенно овкусявах салатата все по-леко и по-леко, а накрая замених олиото със зехтин и оцетът с лимонов сок. Вместо да купувам натурални сокове, по-често сервирах айран, таратор, домашна лимонада или прясно изцедени фрешове. Постепенно успях дори да заменя пържените храни с печени и в момента пържено ядем в 99% от случаите единствено навън.

Най-голям отпор обаче срещнах, когато реших да заменя белия хляб на масата с черен или пълнозърнест. Промяната беше очевидна, така че и реакциите у дома не се забавиха. „Белият е по-вкусен“, ми повтаряха всички. А аз питах откъде знаят, като не са опитвали пълнозърнест до сега? Пробвах дори по-логически подход, за да убедя семейството си, че тази малка промяна е за тяхно добро. Обясних и на мъжа си, и на децата, че този хляб се произвеждат в хлебозавод Горубляне от фирма Елиаз. Това е същата фирма, от която редовно сме пазарували хляб до сега, а е повече от логично, че когато един продукт на дадена компания е вкусен, останалите да са също толкова или дори по-апетитни. Вторият ми довод беше, че Елиаз вече 25 години са на пазара! Коя фирма би оцеляла толкова дълго, ако елиазняма вкусни и качествени продукти, които хората да купуват и харесват? Това говори за отдавна заложена традиция в продуктите им. И като довод №3 не си спестих известната мисъл: Око да види, ръка да пипне… пък едва тогава уста да говори.

В конкретния случай, когато се развиха тези събития, бях купила от специалния хляб на Елиаз – „Просеник“. Предварително се бях подготвила за „сблъсъка“ и обясних на семейството си за ползите от просото в брашното (за сърдечно-съдовата система например). Казах им, че то е богато на желязо, силиций, магнезий, цинк и др. минерали… както и че в състава на този хляб влизат още редица полезни съставки като зехтин, ленено семе, слънчогледови семена, пчелен мед и брашно от гроздови семена!

Щастлива съм да ви споделя, че усилията ми в крайна сметка дадоха траен резултат. Сега у дома ядем основно от специалните хлябове на хлебозавод Елиаз и сме ги опитвали всичките до един. Така като гледам обаче, Просеник ни е любимият и него най-сладко си го похапваме. Хлябът им от лимец е следващ в класацията ни.

Google+ Comments

Back To Top