Новинки

Вечер със семейството, отиваме на театър

Посещението на културни събития е „ангажимент“, който всеки от нас е хубаво да си вписва в графика поне от време на време. И когато го правим, защо да не е заедно със семейство ни и да превърнем този „ангажимент“ в повод за едно хубаво семейно събиране. Не знам как стоят нещата при вас, но у нас все повече се разреждат излизанията по семейно. Децата стават все по-самостоятелни и намират все по-малко време за родителите си. Ежедневието ни обгръща все по-здраво и забравяме за малките удоволствия, които са ни на една ръка разстояние.

Mom-and-daughter-at-movie-theaterВ този контекст групово посещение на някоя театрална постановка не само че е добър повод да излезете по семейно, но дава и обща тема за разговор с малки и големи. Не ви ли звучи добре да отидете към 7 ч. вечерта на театър, да гледате някоя интересна комедия и после да седнете заедно със семейството си, за да вечеряте в ресторант по избор. Според мен това е страхотно съчетание на полезното с приятно. Хем ще си обогатите общата култура, хем ще прекарате приятно времето си заедно и ще имате добър старт за подхващане на разговор. След това може да попитате децата си как върви училището, всеки ще сподели това-онова и като резултат ще сте прекарали ползотворна семейна вечер.

Разбира се, за тези, които не харесват особено театъра, киното също е удачен вариант. Можете да посетите и друга културна инициатива, която да е интересна на всички – представяне на книга, среща с автор, литературно четене, открита сцена и т.н. Варианти има и е най-разумно да ги обсъдите първо с всеки в семейството ви, за да каже какво мисли по въпроса. Накрая обединете мненията им и изберете събитие, което да допада на всички. Желая ви успех 🙂

Google+ Comments

Back To Top