Новинки

Помощ за малкия и среден бизнес от MicroCredit

Как бързият потребителски кредит от MicroCredit помогна да съживя бизнеса си? Историята е повече от прозаична, но все пак мисля, че има нещо поучително в нея, ето защо ви я предлагам във възможно най-сбит вид.

Със съпругата ми притежаваме малък бизнес, който се развиваше сравнително добре. Годините минаваха и първоначалното вложение, което бяхме направили, лека полека започна да се изплаща. Да, но като всяко нещо, което се използва постоянно, има и съответната амортизация. Ето, че дойде моментът, в който така се натрупаха нещата, че трябваше да подменим почти всички машини. Това дойде много изневиделица за нас, тъй като до този момент не бяхме правили толкова голям разход, но и беше огромна грешка от наша страна, че не подменяхме машините една по една през определено време. Признавам си това си беше лошо управление и сигурно никога повече няма да направя същата грешка, но успеха на бизнеса ми така ме зашемети, че си помислих, че винаги ще върви толкова добре.

Изчислихме всички необходими разходи, които трябва да направим, за да възстановим производството си и се оказа, че парите не ни достигат с малко.

И ето и втората голяма грешка, която бяхме допуснали в бизнеса си – категорично отказвахме да взимаме кредити, като тези от https://microcredit.bg . Като типичните българи си мислихме, че няма това да е напълно наше си, ако бъде обезпечено с някакъв кредит и вървят вноски за него всеки месец. Какво да ви кажа, от мястото, на което се намирам в момента, ми се струва съвършена глупост това мое поведение тогава, но нали за това са грешките – за да се учим от тях.|

Когато бяхме изправени пред тази критична ситуация, продължавах да вярвам, че не трябва да взимам кредити от банки или подобни институции. Но неволята ме беше изправила до стената и силно ме притискаше към нея. Тогава съпругатът ми, признавам си с много усилия, ме убеди да заемем недостигащите пари от небанковата финансова институция MicroCredit, които имали специален продукт, обслужващ нуждите на малките и средни предприятия – CrediTrade.

Условията, трябва да си призная, бяха повече от изгодни. Може да се вземе бърз кредит за суми от 200 до 3300 лева за срок от 3 до 18 месеца, с фиксирана лихва и равни месечни вноски, без неустойки с минимална документация. Продуктът предлага възможност за безлихвено връщане в рамките на 30 дни след заплащане на административна такса, 45-дневен гратисен период за първата вноска, а лихвата по кредита се признава за разход на фирмата.

И така благодарение на бързите кредити от MicroCredit стабилизирахме бизнеса си и най-важното – тотално промених разбирането си за това как трябва да се управлява фирма и нейните финанси.

Google+ Comments

Back To Top